Hääpaikka ja koristelu

Luulin että hääpaikan löytäminen olisi helpoin juttu kaikista, mutta loppujen lopuksi mun mielestä se oli ehdottomasti vaikein. Ensin luulin ettei mun vaatimuslista paikasta olisi vaikea, vaikka se oli aika lyhyt. Hetken etsinnän jälkeen se osottautuikin melkein mahdottomaksi.

Juhlapaikan tulisi olla sisätiloissa, mieluiten Helsingissä tai edes pääkaupunki seudulla että niin meillä kuin vierailla olisi helpot yhteydet. Luonnovaloa tulisi olla jotenkin, eli ei missään nimessä maan alla ja tyyliltään hieman rento. Eli ei liian hienoa kattokruunuineen, mutta myös lato yms. ei ole meidän tyylinen. Tästäkin olin valmis joustamaan jos muuten olisi kiva paikka löytynyt. Oman ja ruuat mahdollisia, ihan sen takia koska haluttiin tietyt ruuat ja vaikka katsoin muutaman kuukauden jälkeen jopa epätoivoissani vaihtoehtoja johon kuulisi menu, kaikkien ruuat vaikuttivat tylsiltä ja samoilta, ei olleet lähelläkään meidän hamppareita mikä oli tärkeä juttu. Haluttiin meidän näköiset ja tyyliset häät.

Mähän etsin paikkaa lähemmäs vuoden.. mulla meinasi mennä järki. Kävin samat sivut miljoona kertaa läpi ja mikään ei ollut edes melkein. Aina jos löytyi edes aika kiva paikka, ei sinne edes lisämaksulla saanut tuoda omaa ruokaa. Jos sai tuoda omat, oli paikka liian hieno, ihan liian kaunana tai liian tyhjä ja iso 

(jolloin paikkoja jäisi runsaasti käyttämättä)
, että sen joutuisi koristelemaan ihan maasta kattoon että olisi edes lähellä mitä haluttaisiin. Mikään ei tuntunut oikealta ja halusin että vierailla matkustaminen olisi helppoa, Sitten täällä kun huutelin apua, joku linkkasi tämän paikan mikä vuokrattiin. Elva Loft, koska olin hakenut vain hääpaikkoja Venuun nettisivuilta, tämä ei näkynyt. Kun laitoin hauksi juhlat, tuli enemmän vaihtoehtoja. Tämä oli ehkä hieman hämmentävää sillä en näe miksei tämä tai pari muuta vaihtoehtoa muka sopisi häihin? Tämä oli kaikkea mitä etsittiin:

  • Meidän kirkolta alle 5min matka ja lähellä jatkopaikka.
  • Ikkunoita kummallakin puolella, eli luonnonvaloa tuli paljon ja tasaisesti.
  • Pöytiä ja tuolia oli juuri tarpeeksi, tila ei ollut liian iso eikä liian pieni, kolme tuolia taisimme ottaa sivuun ja muuten saimme kolme isoa pöytää mihin kaikki mahtuivat.
  • Tyyli oli kaunis, yksinkertainen, hieman moderni, hieman luonnonläheisyyttä ja harkittu. Valkoiset tiiliseinät, kuluneet puiset pöydät joihin ei haluttu edes liinoja vaan pinnan piti näkyä. Ylhäällä oli paljon pikkuisia lamppuja jotka toivat tunnelmaa.
  • Myös tilaa reilusti tanssimiselle
  • Oma baari joka ei ollut toivelistalla mutta teki tästä vielä paremman! Tämän ansiosta keksittiin luoda illan ajaksi pieni juomalista missä oli kummankin suosikit.

Ainoa pieni miinus oli se ettei keittiötä paikassa ollut, jonka takia ruoka tulisi tilata muualta, mutta Treffin kanssa tämä oli jo hoidossa eikä haitannut meitä.

Tilasin muutamia juttuja Juhlahumun nettisivuilta, kuten nämä ihana puiset Mrs. & Mr. kyltit. Ekassa kuvassa näkyy meidän photobooth taustaa jossa kukkia, sen edessä oli pöytä jossa oli heiltä tilattu myös puinen vieraskirja jonka etusivuun tein käsin esimerkki sivun, kysymyksiin mihin saa vastata ja vieressä kulhollinen erilaisia hää-aiheisia kylttejä yms. kuviin. Sekä tietenkin pieni polaroid kamera johon olin varannut filmiä paljon ja niinhän ne kaikki loppuivatkit. Osa meni kirjaa, mutta suurinosa oli huvin vuoksi, muistoja mukaan tai sitten mun pieneen kirjaan johon otin kuvia koko illan aikana.

Nämä kaikki mainitut tuotteet saatu heiltä.

Edelleen kun kuvia katselen olen todella tyytyväinen tähän tilaan, se oli nappivalita ja myös sellainen missä voisi järkätä vaikka synttäreitä yms. juhlia ihan helposti! Vuokrakaan koko päivästä ei ollut paha, vaikka tietenkin se tarkoitti sitä että ennen kuin meidän piti lähteä, piti myös itse siivota jäljet pois. Tämä kyllä hoitui nopeasti niin monella käsiparilla ja ainakaan aamulla ei pitäisi raahautua enää takaisin vaan se oli jo hoidettu. Paikasta piti lähteä myös jo 22 vaikka olisimme voineet jatkaa ainakin pari tuntia vielä, mutta naapureiden takia tämän jälkeen enää paikalla ei saanut enää olla ja jatkaa juhlia, onneksi meillä oli jo hyvä jatkopaikka tiedossa. Sinne kävelimme koko porukka vikat pullot kourassa ja tanssimme niin kauan kunnes jalkoihin sattui.

Responses to Hääpaikka ja koristelu